Konservēšana mājas apstākļos ir vairāk nekā tikai pārtikas saglabāšana – tā ir prasme, kas ļauj izbaudīt dabas dāsnumu cauru gadu. Grāmata "Konservēšana. Rokasgrāmata čaklai saimniecei" ir uzticams palīgs ikvienai, kas vēlas rūpīgi sagatavot, pārstrādāt un saglabāt sezonas ražu, vienlaikus saglabājot produktu dabiskumu un uzturvērtību.
Ko Tu iegūsi no šīs grāmatas?
-
Plašu recepšu klāstu augļu, ogu un dārzeņu konservēšanai dažādās metodēs: skābēšanā, sālīšanā, marinēšanā, kaltēšanā un saldēšanā.
-
Praktiskus padomus par augļu, ogu un dārzeņu sagatavošanu ziemai, sēņu apstrādi un uzglabāšanu.
-
Zināšanas par mājas vīnu, liķieru un uzlējumu pagatavošanu no dabīgām izejvielām.
-
Padziļinātu ieskatu zivju kūpināšanas un gaļas žāvēšanas tradīcijās, kā arī desu un citu gaļas izstrādājumu gatavošanas metodēs.
-
Receptes etiķa raudzēšanai un dažādu pikantu piedevu pagatavošanai, kas papildinās ikdienas un svētku maltītes.
-
Praktiskus ieteikumus par konservēšanas inventāru, burku sterilizāciju un konservu drošu uzglabāšanu.
Kam šī grāmata paredzēta?
-
Saimniecēm, kuras vēlas saglabāt mājās audzētu vai ievāktu ražu un gatavot kvalitatīvus produktus bez liekām pārtikas piedevām.
-
Gatavošanas entuziastiem, kas meklē jaunas prasmes un vēlas paplašināt zināšanas par konservēšanas un pārtikas pārstrādes iespējām.
-
Ģimenēm, kurām svarīga ir ēdiena kvalitāte, veselīgums un sezonāls uzturs.
-
Jaunajām saimniecēm, kas vēlas apgūt pārbaudītas un praktiskas konservēšanas tradīcijas.
Atklāj dabas garšu bagātību, iemācies senas un modernas konservēšanas metodes un radi veselīgus produktus!
Autors | Inta Kalniņa |
Izdošanas gads | 2014 |
Sējuma veids | Cietie vāki |
Lapaspušu skaits | 672 |
Konservēšana. Rokasgrāmata čaklai saimniecei
- Ražotājs: Izdevniecība Avots
- Modelis: Konservēšana. Rokasgrāmata čaklai saimniecei
- Pieejamība: Pieejams
-
23,00€
Saistītā prece
Olīvas un olīveļļa
Ilze Vjatere
Grāmatā stāstīts par olīvu un olīveļļas izmantošanu uzturā, par dziednieciskajām īpašībām, kā arī iz..
Zemledus makšķerēšana
Ilze Čerņevska
Grāmata zemledus makšķerēšanas cienītājiem sniegs ieskatu, kā ziemā, izmantojot pareizus makšķerēšan..
Pašdarināts degvīns
Kārlis Riekstiņš
Šī grāmata noderēs visiem, kas vēlas izmantot gadsimtiem seno pieredzi, lai mājas apstākļos izgatavo..
Augļu un ogu konservēšana
Gundega Anšance
Grāmatā stāstīts par augļu un dārza un meža ogu nozīmi uzturā, sniegta informācija, kā pagatavot vēr..
Zivis. Dabā un mājās gatavoti ēdieni
Lilija Rimicāne
Grāmatā stāstīts par zivju saglabāšanu un transportēšanu, zivju apstrādi, to sālīšanu, kaltēšanu, dū..
Dārzeņu un sēņu konservēšana
Milija Antone
Grāmatā stāstīts par dārzeņu un sēņu nozīmi uzturā, sniegta informācija par dārzeņu un sēņu konservē..
Tortes bez cepšanas
Sast. Ilze Čerņevska
Grāmatā apkopotas dažādas garšīgu toršu receptes, kuras ir viegli pagatavojamas bez cepeškrāsns izma..
Gads dārzā
Tomass Kristofers, Lī Reičs
Dārzs ir vieta, kur dabas ritms saplūst ar cilvēka rūpēm un radošumu. Grāmata "Gads dārzā" ir prakti..
Gaļas un zivju kūpināšana mājas apstākļos
Sastādīja Inta Kalniņa, Jānis Leja
Grāmata domāta gan iesācējiem, gan tiem, kas jau zina kā kūpināt gan zivis gan gaļu. Grāmatā aprakst..
Karaliskās putras
Klinta Goloskova
Iedvesmojoša auzu pārslu putru recepšu grāmata, kur 22 gadus jaunā autore, lauž stereotipus par klas..
Atslēgvārdi: Inta Kalniņa